Тамно

"Vladalac", politička biografija Aleksandra Vučića, prvi deo 

Пратите
Приказа 1,8 мил
86% 15 871 2 439

Dvodelni dokumentarni serijal "Vladalac", autorske ekipe koju čine Slaviša Lekić (autor), Jovana S. Polić (rediteljka) i Sanja Lončar (urednica), donosi priču o turbulentnoj političkoj biografiji Aleksandra Vučića i godinama njegove, ne samo političke, dominacije u Srbiji. Pred vama je prvi deo.
U dokumentarnim emisijama "Vladalac" svedočenjem Vučićevih savremenika (Biljana Stepanović, Bojan Klačar, Branka Prpa, Danica Vučenić, prof. Dragan Popadić, Dušan Petričić, Ljubodrag Stojadinović, Miša Brkić, Saša Ilić, Vesna Mališić, Zoran Gavrilović i prof. Žarko Trebješanin) "iscrtava" se paralela između njegovog političkog uspona i potonuća demokratije u Srbiji.
Naraciju o osmogodišnjim uspesima i padovima najmoćnijeg čoveka u Srbiji, njegovom okruženju i perspektivama, "seku" autentične izjave Aleksandra Vučića.
Neprestanim insistiranjem na diskrepanci između onoga što Aleksandar Vučić jeste i onoga što govori i radi, "Vladalac" je nešto više od univerzalne analize tipičnog populističkog vođe.
No, iako je Aleksandar Vučić glavni junak ovog dokumentarca, "Vladalac" nije samo priča o njemu: ovo je saga o pustoši koju prouzrokuje autokratski režim.
"Vladalac" je i priča o građanima Srbije i o tome kako se dogodilo da nisu prozreli narative koji su Vučića doveli i održali na vlasti.
Proizvodnju ovog dokumentarnog serijala potpisuje Audio i video produkcija JSP.

Follow us:
Facebook:
N1Srbija
N1Hrvatska
N1BiH
Twitter:
N1infoBG
N1infoZG
N1infoSA

Објављено

 

17 феб 2020

Дели:

Ссилка:

Преузми:

Отпреми.....

Додај:

Моја листа песама
Додај на листу Гледајте касније
Коментара 0   
Потврди
Specijalna emisija "Optužnica - Jovanjica"
41:37
Candy
2:39
Приказа 94 хиљ.
Tito-Staljin, dve nijanse crvene - 1. deo
56:08
Tito, medijska ikona
1:10:58
Приказа 405 хиљ.
Dokumentarni film - "SNS: Početak - 2008."
52:19
Đorđe Balašević gost emisije 360 stepeni
1:03:05
Candy
2:39
Приказа 94 хиљ.
TOP 8: Jako Glupi Zakoni | 2 deo
8:11
Приказа 101 хиљ.