Тамно

PLUĆA // Dr Branimir Nestorović - pedijatar i pulmolog / Dr Vladimir Žugić - pulmolog 

Приказа 69 хиљ.
96% 669 24

Glavna tema ovonedeljne RTS ordinacije za naciju biće pluća. Poznati glumci i lekari govoriće kako se plućne bolesti prevazilaze, a na kraju emisije nutricionista priprema đuveč od prosa i pitu sa suvim šljivama.Plućne bolesti u Srbiji nisu retkost, vrlo se često kašlje, mnogi su imali bronhitis, a nekolicina ima astmu. Zato je ova emisija posvećena plućima.
Glumac Petar Strugar se dugo godina bori sa astmom i on će govoriti šta je sve probao, šta je dalo rezultate i kako se bavi sportom bez obzira na ovaj problem. Njegov kolega, glumac Nebojša Milovanović, nije u sličnoj situaciji, ali jeste njegova ćerka koja je prvo gušenje doživela još kao beba. Čućete i kakve su korake preduzeli on i supruga kako bi njihovo dete prevazišlo astmu.
Šta je dobro za dečija pluća, a šta ne, objasniće dr Branimir Nestorović, pedijatar-pulomolog i alergolog, Univerzitetske dečije klinike "Tiršova". On će roditeljima dati mnoge korisne savete. Biće reči i o pušačkoj bolest i o raku pluća, što ćete čuti od doktora Vladimira Žugića, pulmologa Kliničkog centra Srbije.
S obzirom da je vreme posta, u bloku o hrani, nutricionista Stojanka Stanojević sprema đuveč od prosa i posnu pitu sa suvim šljivama.Autor i voditelj: Marija Popović
Reditelj: Petar Stanojlović
“RTS ordinacija”
Emisija RTS ORDINACIJA je prvi šou program o zdravlju na ovim prostorima.Ova jednočasovna studijska emisija gledaocima omogućava da kroz zabavu uče i saznaju sve ono što je važno za očuvanje i poboljšanje zdravlja.
Pored priča sa terena, u studiju su gosti vrhunski stručnjaci iz sveta medicine, pacijenti koji svoja iskustva prenose gledaocima, a svoje zdravstvene priče i probleme otkrivaju i javne ličnosti.
Publika u studiju učestvuje u ekseprimentima koji na zabavan i neočekivan način predstavljaju informacije gledaocima. Konkretne savete i objašnjenja publika može da primeni već posle gledanja emisije jer lekari govore jednostavno i jezikom razumljivim za sve.
Svaka emisija ima tri dela, tačnije tri teme. U „RTS Ordinaciji“ se govori o rešavanju različitih zdravstvenih problema, o tome kako da razlikujete prave od lažnih informacija i saveta, koje namirnice mogu da leče, a koje mogu da štete, šta su zablude, a šta istine u vezi sa zdravljem itd.
Autor i voditelj je Marija Popović
RTS ORDINACIJA
kontakt: rts.ordinacija@rts.rs
Copyright: Radio televizija Srbije

Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale! #rtsordinacija

Забава

Објављено

 

26 сеп 2020

Дели:

Ссилка:

Преузми:

Отпреми.....

Додај:

Моја листа песама
Додај на листу Гледајте касније
Коментара 0   
Потврди
Zvezde Granda- Promo- Emisija 56
0:58
Приказа 83 хиљ.
IGRALI SU SE , A ONDA SU DOSLI ONI...
2:36
Приказа 51 хиљ.
Isak & Vanja: Zabava može da počne!
0:36
Приказа 76 хиљ.